Harmonija Gibanja

BODY EQUILIBRIUM

BodyEquilibrium – telo ravnotežja
Je vadba za odrasle, ki želijo okrepiti, uravnotežiti in pomladiti telo.

Vadba za odrasle, OŠ Lesce:
Ponedeljki in četrtki 18:45 – 20:00
Vstop nasproti cerkve, skozi glavni vhod, nato desno po stopnicah navzdol skozi garderobe.

Vadba za odrasle, OŠ Bohinjska Bistrica:
Torki in petki 19:00 – 20:15
Vstop desno od glavnega vhoda v šolo, skozi steklena vrata za telovadnice, po stopnicah navzgor.

Za vadbo potrebujemo športno obutev (priporočamo, da vadite bosi), lahkotna in zračna oblačila, podlogo in vodo. Ko z vadbo zaključujemo in se prične umirjanje, priporočam vrhnje oblačilo (brezrokavnik, jopica-pulover).

Cena: 50€ na mesec

Body Equilibrium – telo ravnotežja je zasnovan iz različnih veščin gibanja. Je vadba za odrasle, ki želijo okrepiti, uravnotežiti in pomladiti telo. Zajema zunanje in notranje vaje, ki izboljšujejo ravnotežje telesa, uma in duha. Izboljšuje povezanost in sproščenost diha, mišičevja, fascij, kit, sklepov, kosti, živčevja in telesnih tekočin.

S pomočjo različnih vaj dihanja, valovanja, raztegovanja, obremenitve, popuščanja, usmerjanja, ravnotežja, vztrajnosti, vzdržljivosti, moči in mehkobe dosežemo harmonijo posameznih sklopov ali pa celega telesa.

Veščino – vadbo  Body Equilibrium – telo ravnotežja je skreiral Davorin Zalokar, ki je iz različnih gibalnih – borilnih veščin ustvaril več namenskih zaporedij – form, ki nam izboljšujejo telesno pripravo. Vadba Body E. je harmonična in pretočna. Na začetku vadbe z dihanjem aktiviramo telesne funkcije in odpravimo napetost, nato z vajami koordinacije zagrejemo in povežemo telesne dele, v srednjem delu vadbe, z obremenitvijo povečujemo mejo naše trenutne pripravljenosti in na koncu raztegnemo, sprostimo in s samomasažo zaključimo vadbo.

Vaje se izvajajo v stoječem, sedečem in ležečem položaju.  Vsak posameznik lahko sam izbere težavnost izvedbe ter jo tako prilagodi svojim trenutnim zmožnostim. Prav zaradi tega v veščini Body Equiulibrium ni starostnih omejitev.

Veščina Body Equiulibrium je namenjena: Športnikom za boljšo povezavo mišičnih skupin in koordinacijo telesa. Rekreativcem za gibljivost in moč. Starejšim za okrepitev telesa in sprostitev napetosti. Vsem, ki se zavedajo, da je svoje telo potrebno imeti rad, ga spoznati in mu nuditi podporo za boljše delovanje.

Za vadbo potrebujemo športno obutev (priporočamo, da vadite bosi), lahkotna in zračna oblačila, podlogo in vodo. Ko z vadbo zaključujemo in se prične umirjanje, priporočam vrhnje oblačilo (brezrokavnik, jopica-pulover).

Glavni učitelj veščine – vadbe Body Equilibrium v društvu Artes je m. Davorin Zalokar.

Če vas zanima več, pišite na: info@harmonijagibanja.si ali pa pokličite 041 608 661 Davorin Zalokar.

Če smo pripravljeni sprejeti in spremeniti naše trenutno stanje, lahko nemogoče postane mogoče. Vizija, Volja in Vztrajnost so ključi napredka.