Harmonija Gibanja

BA GUA ZHANG

Ba GuaZhang – dlan osmih trigramov
Je vadba za odrasle, ki želijo preko krožnega gibanja bolje razumeti spiralni cikel obstoja.

Osnovna šola Bohinjska Bistrica:
Vstop desno od glavnega vhoda v šolo, skozi steklena vrata za telovadnice, po stopnicah navzgor.

V Bohinju poteka vadba ob sobotah od 09:30 do 12:00,vedno po predhodnem dogovoru.
Cena 15€/obisk.

Ba Gua Zhang – dlan osmih trigramov temelji na stari vedi-knjige sprememb-Yi Jing. Osem smeri centrira v središče kroga dveh nasprotujočih polov. V izmenjavanju krožnih, spiralnih in direktnih sil, se odpirajo mnogotera vrata v svet spreminjanja in rafineracije energije.

Ba Gua Zhang ali dlan osmih trigramov je ena od treh najbolj globokih in učinkovitih notranjih borilnih veščin na Kitajskem. Teoretični temelji so postavljeni v tisočletja stari vedi-knjigi sprememb-Yi Jing. Osem smeri je centriranih v središče kroga dveh nasprotujočih polov. V izmenjavanju krožnih, spiralnih in direktnih sil se odpirajo mnogotera vrata v svet spreminjanja in rafineracije energije.

Ba Gua Zhang je ena najbolj mističnih veščin, saj o njenem izvoru ni ničesar znanega. Je veščina zraka, neotipljivosti in brezmejnosti.

Glavni principi pri izvajanju veščine Ba Gua Zhang so:
Ustvariti in ohranjati močan center-središče (tan tien), harmonično prenašanje sil skozi dlani, stopala, glavo in trup v središče in iz njega zopet navzven.

Ba Gua Zhang spada med najzahtevnejše psihofizične veščine. Kljub temu, da so roke, noge, glava in trup povezani s središčem, so neodvisni drug od drugega. To pomeni, da vsak del soustvarja svojo zgodbo krožnih in spiralnih sil. Ko taka sila pride v središče, nastane močna centripetalna in centrifugalna sila. Zaradi nenadnih sprememb smeri in sil, ki delujejo na naše telo, zahteva od izvajalca dobro fizično pripravljeno telo.

Ba Gua Zhang je posebna tudi zaradi takojšnjega učenja fizično in koordinacijsko zahtevnih gibov. Zaradi tega z vadbo pričnemo šele, ko smo dobili dobre temelje v eni izmed mnogih veščin gibanja. Priporočamo jo ljudem, ki nimajo težav s koordinacijo in gibljivostjo.

Za vadbo potrebujemo lahkotna in zračna oblačila, Karate gi-kimono in vodo. Vadimo bosi.

Če vas zanima več, pišite na: info@harmonijagibanja.si ali pa pokličite 041 608 661 Davorin Zalokar.

Če smo pripravljeni sprejeti in spremeniti naše trenutno stanje, lahko nemogoče postane mogoče. Vizija, Volja in Vztrajnost so ključi napredka.